Sklep

Bądź w kontakcie

Facebook Twitter Newsletter

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się.

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Muzyka Końca Lata

 

Bio

Muzyka Końca Lata: zespół założony w roku 2002 pod wpływem deszczowej końcówki sierpnia i lektury książki Bohumila Hrabala „Zbyt głośna samotność”; projekt początkowo jednoosobowy w roku 2004 rozrósł się do kwartetu, a dziś to już kwintet; w swojej twórczości grupa odwołuje się m.in. do lat 60., czyli czasów big bitu, surfu i garażowego rock’n’rolla, ale też slackerskich zespołów amerykańskich z lat 90.; jak dotąd MKL dorobił się czterech płyt długogrających: „Jedno wesele, dwa pogrzeby" (2006), „2:1 dla dziewczyn" (2007), „PKP Anielina" (2011) i „Złoty krążek” (2017), ale też składanki największych przebojów „Szlagiery” (2012). Z racji bogatego repertuaru piosenek o miłości zespół bywa zapraszany na wesela. Od 2011 roku MKL związany jest z wytwórnią Thin Man Records.

Skład:

 

Bartosz Chmielewski - vox, gitara
Marcin Biernat - gitara, vox
Ola Bilińska - vox
Piotr Majszyk - bas
Arkus - perkusja

Dyskografia:

2006 - "Jedno wesele dwa pogrzeby" (reedycja 2013)
2007 - "2:1 dla dziewczyn" (reedycja 2013)
2011 - "PKP Anielina"
2012 - "Szlagiery"
2017 - "Złoty krążek"

Kontakt/booking:

Bartosz - tel. 506 974 472

Sklep jest w trybie podglądu

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności. Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem sklepu.

© 2011-2015 Thin Man Records. Wszelkie prawa zastrzeżone. Projekt graficzny: Ewa Hryniuk

Click Shop | Hosting home.pl